23 Nisan 2017 Pazar

Hem Ulusal Bayram hem Kandil❤️

   
         Ben çocukken her 23 Nisan yağmurlu ve soğuk geçerdi. Kutlamalarda mutlaka folklor oynardık ve donardık. Fakat hep mutluyduk. Bir şeyler yapmanın verdiği o haz çok güzeldi. Çocuk aklımızla neden yaptığımızı tam olarak kavrayamasakta yine de mutlu olurduk.
         Şimdiki çocuklar da bizim gibi mi? Yoksa bu konuda da bilgisayar tembeli mi? Kafkas oyunları oynamak yerine minecraft mı tercih ediyorlar? Allah aşkına televizyonun, televizyonu geçtim ampulun olmadığı yıllarda bu çocuklar ne yapıyordu? Nasıl oyalanıyorlardı? Ne yapıyordu büyüklerimiz? Onların yaptıklarını biz neden yapamıyoruz?
   
    Kafamda deli sorular...

    Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor evet, hamdolsun, nankörlük edemem. Bununla birlikte rahatta batıyor sanki,bunun doğrusu nasıl olurdu acaba? Ne kadar televizyon telefon laptop varsa evde kaldırsak mı bir süre?
   Kesin kafayı yeriz 😄
 
   Uzun lafın kısası
   23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu mutlu olsun, dünya döndükçe Allah bizlere kutlamayı nasip etsin.

   Bir de bugün miraç kandili, sevgili peygamberimizin göğe yükseltilip cenneti ve cehennemi gördüğü gün. 3 ihlas 1 fatiha okuyup sevabını peygamberimize, ashabına, sahabeye, ehli beyte ve sevdiklerimize hediye edelim.
 
   Dünya dualarla döner. Bol bol dua edelim, sevabını üstümüzde bırakmayalım, hediye edelim. Şükür namazı kılalım, tövbe namazı kılalım. Boş bir an yakalayınca iki rekat daha namaz kılalım, onunda sevabını, namaz kılamayanlara hediye edelim.
  Güzel şeyler bunlar.


 Allah hepimize güzel günler göstersin hem burada hem ahirette... Amin🌹
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu çocuklar bizimle mutlu mu?

               Anladığım kadarıyla çocuk dediğimiz yaradılış, mutlu doğuyor ve hatta mutlu olmaya devam ediyor. Ta ki sahip olmayı öğr...