Malzemeler:
- 6 - 7 adet pembe renkli kokulu gül yaprağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- 1 adet limonun suyu
- Gül yapraklarının beyaz dip kısımları makasla kesilir, zedelenmeden yıkanır.
- Derin bir kabın içinde gül yaprakları toz şeker ve limon suyu ile ovularak iyice ezilir.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, buzdolabında bir gece renginin çıkması için bekletilir.
- Bir çay bardağı kadar sıcak su eklenerek, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Şeker eriyince üzerine soğuk su eklenip, karıştırılır.
- Şeker oranı kontrol edilir, istenirse biraz daha şeker eklenir.
- Süzgeçten geçirilip, sürahiye alınır.
- Bol buz, kavrulmuş badem veya çam fıstığı eklenerek servis edilir.
Gül şerbetini uzun süre saklamak isterseniz bir kaç taşım kaynatıp, sıcakken kavanoza koyup ters çevirerek konsantre olarak saklayabilirsiniz.Elde edilen öze daha sonra biraz soğuk su ve buz ekleyerek istediğiniz zaman ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder